Search
Filters

BrokkoLife Kapszula

Az immunvédelem hatásos eszköze. Brokkoli csíra kivonatott tartalmazó 60db-os étrend kiegeszítő kapszula.
2,591Ft excl tax
Availability: In stock

A brokkoli kivonat. A szulforafan az immunvédelem  hatásos eszköze.

 A kapszula 250mg brokkolicsíra kivonatot tartalmaz, melyben a Brokkolicsíra Szulforafán tartalma legalább 10%.

 

Adagolás: kúraszerűen 60kg testsúly alatt napi 1 kapszula; 60kg testsúly felett napi 2 kapszula reggel és/ vagy este étkezés közben.

 

 

Szulforafán

 

 

 

 ISMERTETŐ –SZAKIRODALMI ÁTTEKINTÉS ALAPJÁN1

 

 

 

A kilencvenes évek elején Dr. Paul Talalay és munkatársai (Johns Hopkins Egyetem, USA) izoláltak egy olyan isotiocianát vegyületet, a szulforafánt, amely a káposztafélékben, és különösen a brokkoliban (brokkoli-csírában) előforduló glukorafaninból keletkezik. A szulforafán az egészségi állapotra gyakorolt számos előnyös hatással rendelkezik. 

 

A hosszú évek során végzett vizsgálatok alapján elmondható róla, hogy a leghatásosabb  természetes serkentője a méregtelenítő enzimeknek, hosszan ható antioxidáns, számos baktérium elleni kezelés hatékonyságát segítheti, különös tekintettel a Helicobacter pylori-ra. Gyulladások, különböző típusú daganatos betegségek, ill. szív- és érrendszeri problémák esetén, az erek egészségének megőrzésében, felső légúti gyulladások, sugárzás okozta bőrgyulladások esetén lehet jótékony az alkalmazása.

 

A káposztafélékben, és különösen a brokkoliban (Brassica oleracea var. italica) bőségesen található glukorafanin a szervezetben alakul át szulforafánná.

 

 Általában a kevéssé főtt (roppanós) brokkoliból a közvetlen táplálkozás révén vehető fel az anyag, illetve a nyersen fogyasztott zöldség tartalmazza. Azonban a különböző káposztafélék és a kifejlett brokkoli növény is csak kis mennyiségben – max.2% - tartalmazza ezt a vegyületet.

 

Ezért a brokkoli csira kivonatot könnyen beadható koncentráltabb formában célszerü adagolni, a szulforafán tartalom mennyiségének figyelembevételével.  

 

Szulforafán-daganatok 

 

Humán vizsgálatok során már egy órával a szulforafán elfogyasztása után az emlő szövetében kimutatták a jelenlétét és megjelentek mérhető szinten olyan anyagok, melyek aktivitása a daganat blokkolására utal.

 

Egerekben is igazolták a bél szöveteinek szulforafán felvételét szájon át történő beadást követően, párosulva a daganatszövet-képződés csökkenésével.

 

A szulforafán hatékony induktora olyan enzimeknek, melyek a szervezet méregtelenítő funkcióit szabályozzák. Közvetlen gátló hatása van a sejtburjánzásra és a daganatsejtek elhalását sietteti. Enzimeken keresztül serkenti a daganatsejtek elhalását, aminek eredményeképpen a daganat súlya és tömege csökken.

 

Preklinikai vizsgálatokban és állatkísérletekben a daganatellenes hatás emberi bélhám-, leukémia-, hasnyálmirigy-, tüdő- és bőr daganat sejtek esetében igazolható volt. A szulforafán gátolta a sejtosztódást és az emberi húgyhólyag- és prosztata sejtvonalak esetében és fokozta a daganatsejtek elhalását. 

 

Felső légúti problémák. 

 

A levegőben lebegő belélegzett apró részecskék (smog, kipuffogó gáz) súlyosbíthatják a tüdő- és szív-érrendszeri betegségeket azáltal, hogy oxidativ stresszt okoznak. A szulforafán gátolja a légutak részecskéknek kitett hámsejtjeiben a gyulladás keltő anyagok termelődését.

 

Helicobacter pylori fertőzés 

 

Az emberek jelentős részének gyomrában (eleinte tünet mentesen) jelen van a   Helicobacter pylori  nevű baktérium. Gyomordaganatok kiváltásában régóta beigazolódott a Helicobacter pylori szerepe. Ezért indokolt ez ellen a fertőzés ellen aktívan fellépni.

 

Brokkoli csira etetésével egérkísérletekben eredményesen csökkentették a gyomor bakteriális fertőzöttségét, a gyulladásos jelenségeket és a gyomor atrofiát. Humán kísérletek hasonlóan jó eredményt mutattak. 

 

Reumatoid ízület gyulladás 

 

Szövettanilag a gyulladásos jelenségek, és a csontleépülés csökkenése volt megfigyelhető a szulforafánnal kezelt egyedekben, a kontroll csoporthoz hasonlítva.  

 

Időskori látás romlás és neurológiai problémák 

 

Az időskori látásromlás, illetve vakság leggyakoribb kiváltója a retina pigmentált rétegében végbemenő elváltozás, ami oxidativ stressz következménye.

 

A szulforafán mind in vitro, mind állatkísérletekben ez ellen védelmet adott a retina sejtjeinek.

 

A kisérletek és az állati modellen végzett kutatások azt sugallják, hogy a különböző idegsejt típusokat a szulforafán kezelés megvédi az oxidativ stressz és a gyulladások okozta károsodásoktól. A vizsgálatok eredményei azt sugallják, hogy a szulforafán kivéd bizonyos idegrendszeri sérüléseket, melyek Parkinson betegségben, illetve Alzheimer kórban tapasztalhatók. 

 

Mellékhatások és toxicitás 

 

A szulforafán biztonságos alkalmazására végzett humán kísérletek alapján megállapítható volt, hogy szájon át, illetve a bőrön alkalmazva sem mutatkozott káros hatása hosszasan használva, magas napi dózisban.

 

A szulforafánnak, ill. a vegyületet tartalmazó brokkoli-csira kivonatnak az alkalmazása biztonságos, nincs ismert kontraindikációja, vagy gyógyszer-interakciója.