Search
Filters

Bobi Star Rácsepegtető oldat

Bobi Star 744 mg rácsepegtető oldat kutyák részére bolha és kullancs ellen.
1,575Ft excl tax

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Egy ml készítmény tartalmaz:
Hatóanyag:
Permetrin (cisz:transz/25:75): 744 MG

JAVALLAT(OK)

- Bolhák (Ctenocephalides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) okozta fertőzöttség kezelésére kutyákban.

- A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tart.

- A készítmény kullancsok ellen (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) 4 hétig tartó folyamatos atkaölő hatással rendelkezik.

ELLENJAVALLATOK

- Nem alkalmazható három hónaposnál fiatalabb kutyákon.

- Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyákon.

- Nem alkalmazható beteg, lábadozó, illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton.

A KÉSZÍTMÉNY NEM ALKALMAZHATÓ MACSKÁK KEZELÉSÉRE. Rendkívül mérgező macskára, használata az állat elpusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, ezért a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskáktól. Véletlen érintkezés esetén azonnal állatorvoshoz kell fordulni.

Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

MELLÉKHATÁSOK

Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülírt irritációt válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg alopécia előfordulhat.
Átmeneti túlérzékenység, illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelés után.
Ritkán a központi idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-, bélcsatoma rendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak.
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

CÉLÁLLATOK

Kutya

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD CÉLÁLLAT FAJONKÉNT, A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

Kizárólag külsőleges alkalmazásra.

2-15 kg közötti testtömegü kutyák részére:
Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy, hogy a bőr jól láthatóvá váljon.
A tubus végének levágása után a tubus megnyomásával juttassuk a készítményt közvetlenül a bőrre.
Ügyeljünk arra, hogy az oldat a bőrfelületre, és ne a szőrre kerüljön! Csak ép bőrfelületen alkalmazzuk!

15 kg fölötti testtömegü kutyák részére:
Két tubus szükséges. Az első tubust az előzőhöz hasonlóan, a második tubust pedig a faroktő tájékánál cseppentsük a bőrfelületre.

Ismételt kezelés az alkalmazást követően leghamarabb 14 nap múlva lehetséges.

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Nem értelmezhető.

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

25 °C alatt, fénytől védve, az eredeti csomagolásban tárolandó. Hűtőben nem tár Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn b lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
A készítmény első használata során az állat bőrének kezelt területén átmenetileg zsíros folt képződhet. Világos szőrzetü kutyánál ez a folt sárgás színben jelenhet meg. Ha a foltok nem múlnak el, javasolt felkeresni az állatorvost.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Kezelést követően az állatokat nem szabad természetes vízben úszni hagyni, mert a készítmény mérgező lehet a halakra és más vízi élőlényekre. Kerüljük a kezelt állat gyakori úsztatását, fürdetését, valamint samponozását, mert mindez csökkenti a készítmény hatékonyságát.
Egy házban több kutya tartása esetén minden állat egyidejű kezelése szükséges. Ezekben a házakban élő macskákat azonos javallatra engedélyezett készítménnyel kell kezelni. Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő-, és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon. Ezeket a helyeket megfelelő rovarirtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni kell.
Meg kell akadályozni, hogy a kutyák a kezelés helyét nyalogassák. A kutyákat az esti órákban ajánlott kezelni. A kezelt állatokat ne engedjük együtt aludni az emberekkel, különösen a gyermekekkel.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
A termék kézzel való közvetlen érintkezése kerülendő. Véletlen bőrre kerülés esetén az érintett bőrfelületet meleg szappanos vízzel azonnal le kell mosni. Emberekben a permetrin érintése egy-két órás lappangási idő után fonákérzést, úgynevezett paresztéziát válthat ki. A készítmény használata során védőkesztyűt kell viselni. A készítmény többszöri használata esetén, pl. kutyatenyészetekben, a 0,3 mm vastag neoprén, vagy nitril anyagból készült kesztyűt kell viselni. A kezelt bőrfelületet a kezelés után 3-6 órán át nem szabad megérinteni.
A termék nyálkahártya- és szemirritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe, illetve szájba jutását. Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni. Tartós bőr izgató hatás és/vagy szem izgató hatás esetén orvoshoz kell fordulni. 
Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét. Szintetikus piretroidok iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést.
A kezelés alatt enni, inni, dohányozni tilos. Kezelés után meleg szappanos vízzel kezet kell mosni.
Ne engedjük nyílt láng közelébe a készítménnyel kezelt állatokat a kezelt bőrfelület megszáradásáig.

Vemhessség, laktáció:

Patkányon végzett laboratóriumi vizsgálatok eredményei a készítmény fötotoxicitását mutatták ki.
Vemhes ség és laktáció ideje alatt nem alkalmazható.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):
A javasolt dózis kétszerese nem okozott mellékhatásokat felnőtt kutyáknál. A túladagolás klinikai tünetei jellemzőek a szintetikus piretroidok által okozott mérgezésekre. Ezek a túlzott mértékű nyálzás, hasmenés, izomremegés, és túlérzékenység. Súlyosabb esetben hipotermia, hipertermia, diszpnoé és rángatózás léphet fel. Ha a túladagolás tünetei jelentkeznek, a kutyát antiparazitikumtól mentes samponnal kell megfürdetni, majd tüneti kezelés javasolt. A piretroidok által okozott mérgezésnek nincs specifikus antidotuma.